En av de viktigaste delarna i en pastarätt är själva pastasorten. Det finns flera olika att välja på och alla har olika tuggmotstånd och former. Vi valde en pasta som heter Casarecce till vår Pasta fyra ostar. Den fungerar perfekt till krämiga såser. Vi tycker dessutom att den passar bra då namnet på pastan kommer från det italienska ordet för ”hemlagad”.
Ostsås 42 %: SKUMMJÖLK, griskött [skinka, bog, vatten, potatisstärkelse, salt, socker, rosmarinextrakt, konserveringsmedel (natriumnitrit)], grädde (MJÖLK), ost (MJÖLK) (emmentaler, maasdam, parmesan), ostpulver (MJÖLK) (blåmögel), majsstärkelse, rapsolja, VETEMJÖL, SKUMMJÖLKSPULVER, salt, persilja. Pasta 40 %: Vatten och DURUMVETEMJÖL. Grönsaker 18 %: Tomathalvor, broccoli. I rätten ingår 4 % skinka/bog och 5 % ost. En portion ger dig 70 g grönsaker.