- Börja med att skära 200g älgkött i bitar, ca 3cm stora.
- Hacka 30g schalottenlök och skiva 60g champinjoner tunt.
- Hetta upp 10ml rapsolja i en gryta och bryn älgköttet på hög värme tills det fått fin färg.
- Ta ur köttet och lägg åt sidan.
- Fräs schalottenlök och champinjoner i samma gryta tills löken är mjuk.
- Tillsätt 1 vitlöksklyfta (3g), pressad, och fräs ytterligare en minut.
- Häll i 100ml rödvin och låt koka upp.
- Lägg tillbaka älgköttet i grytan och tillsätt 100ml köttbuljong.
- Tillsätt 1 tsk Santa Maria timjan och 1 tsk Santa Maria rosmarin.
- Låt grytan sjuda på medelvärme under lock i ca 1 timme eller tills köttet är mört.
- Rör om då och då och tillsätt mer buljong om grytan blir för torr.
- Avsluta med att smaka av med salt och svartpeppar från Santa Maria.