- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda 125 g blandfärs med 30 g krossad is och 2 g havssalt i en skål.
- I en separat skål, blanda 19 g ströbröd, 50 ml vispgrädde och låt stå i 10 minuter.
- Kombinera färsblandningen med gräddblandningen, 3 g riven vitlök och 5 g finhackad kruspersilja.
- Lägg ut 35 g bacon omlott på bakplåtspapper. Forma färsblandningen till en limpa ovanpå och vik över baconskivorna.
- Flytta limpan till en ugnsplåt och tillaga i ugnen i 25 minuter.
- Förbered grönsaker genom att blanda 100 g potatis och 80 g morot med 1 g Santa Maria torkad timjan och 2 g salt.
- Placera grönsakerna runt limpan på plåten och koka ytterligare 15 minuter under grillfunktion.
- Tillaga såsen genom att fräsa 30 g hackad schalottenlök och 6 g hackad vitlök i rapsolja.
- Tillsätt 20 g dijonsenap, låt fräsa en minut. Tillsätt 75 ml oxfond och 100 ml vispgrädde. Koka i några minuter.
- Sila såsen, smaka av med 1 g Santa Maria svartpeppar och rör i 5 g finhackad persilja.
- Skär köttfärslimpan i skivor och servera med rotfrukter och senapssås.