- Sätt ugnen på 180°C.
- Krydda hjortkalven med salt, peppar och Timjan Santa Maria. Låt stå i rumstemperatur.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, cirka 15 minuter.
- Häll av vattnet och mosa potatisen tillsammans med smör och grädde. Smaka av med salt och Peppar Santa Maria.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och bryn hjortkalven på hög värme tills den får en fin stekyta. Lägg över i en ugnsform och stek i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills köttet når önskad stekgrad.
- I samma stekpanna, tillsätt rödvin och låt det koka upp. Tillsätt köttbuljong och Timjan Santa Maria. Låt såsen reducera till hälften.
- Sila såsen genom en finmaskig sil och rör sedan ner smör för att göra den blank och len.
- Låt köttet vila i 5 minuter innan du skär upp det i skivor.
- Servera hjortkalven med potatispuré och ringla rödvinssås över köttet.