- Förvärm ugnen till 180°C.
- Gnid in hjortsteken med 5g Santa Maria svartpeppar och 5g Santa Maria timjan.
- Hetta upp 10ml olivolja i en stekpanna på medelhög värme och bryn hjortsteken tills den är gyllenbrun runtom, cirka 5 minuter.
- Placera hjortsteken i en ugnsform och grädda i ugnen i 40 minuter eller tills innertemperaturen når 60°C för en rosa kärna.
- Under tiden, blanda potatisen med 10ml olivolja, 5g Santa Maria rosmarin och 5g Santa Maria vitlökspulver. Placera på en ugnsplåt och rosta i 30 minuter tills krispigt, vänd halvvägs.
- Förbered rödvinssåsen genom att smälta 20g smör i en kastrull på medelhög värme. Lägg till schalottenlök och stek tills de är mjuka.
- Tillsätt 50ml rödvin och reducera tills hälften kvarstår.
- Tillsätt 50ml kycklingbuljong och sjud tills den tjocknar, cirka 10 minuter. Smaka av med 3g Santa Maria salt.
- Ta ut hjortsteken och låt vila i 10 minuter innan du skivar den.
- Servera hjortstekskivorna med rostad potatis och rödvinssåsen.