- Skär 150g fullkornsbröd i tre delar för att skapa lager.
- Blanda 50g färskost och 50g crème fraiche till en slät kräm.
- Finhacka 30g schalottenlök och blanda med krämen.
- Tillsätt 50g riven västerbottensost och blanda väl.
- Lägg ett lager bröd på ett fat, bred ut hälften av krämen ovanpå.
- Lägg 50g rökt skinka skivad tunnt ovanpå krämen.
- Placera ytterligare ett lager bröd och bred resten av krämen ovanpå.
- Lägg 50g skivad rökt skinka till och toppa med sista lager bröd.
- Vispa 50g grädde till mjuka toppar och bred den över hela smörgåstårtan.
- Dekorera med 50g gurka skivad och 30g körsbärstomater halverade.
- För bästa smak låt smörgåstårtan stå i kylskåpet i minst 2 timmar före servering.