- Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
- Hacka 150g gul lök och 6g vitlök. Skiva 100g morot tunt.
- Värm upp 30ml olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och morot tills de mjuknar.
- Tillsätt 30g tomatpuré och fräs i 1 minut, blanda sedan i 200g krossade tomater.
- Tillsätt 5g strösocker, koka 5 minuter. Tillsätt 100g hackad fryst spenat, koka 5 minuter till.
- Smaka av med Santa Maria timjan, salt och peppar.
- Skär 150g zucchini i tärningar.
- Koka upp 200ml lätt-crème fraiche med zucchinin i 5 minuter.
- Rör ner 50g riven ost tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg varva vit sås, 3 lasagneplattor och tomatsås i en ugnsform, börja och sluta med vit sås.
- Grädda i ugnen i 40 minuter.