- Koka 200g jasminris enligt förpackningens anvisningar.
- Skär 150g kycklinglårfilé i bitar.
- Marinera kycklingen med 15ml japansk soja, 3g finhackad vitlök, 10ml sesamolja, och en nypa Santa Maria vitpeppar. Låt stå i 15 minuter.
- Blanda 20g majsstärkelse med 30ml neutral rapsolja i en skål.
- Vänd kycklingbitarna i majsstärkelseblandningen.
- Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tills den är gyllenbrun och genomstekt. Ta ur pannan och lägg åt sidan.
- I samma panna, tillsätt 3g finhackad vitlök och 5g finriven färsk ingefära. Fräs kort.
- Tillsätt 1g Santa Maria chiliflakes, 100ml apelsinjuice, 10ml risvinäger, 15ml ostronsås, 10g strösocker, 1/4 kycklingbuljongtärning och låt koka upp.
- Blanda 10g majsstärkelse med 20ml apelsinjuice och tillsätt till såsen för att tjockna.
- Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt sjuda i 5 minuter.
- Servera kycklingen med jasminriset och toppa med 10g skivad salladslök och 5g rostade sesamfrön.